Fit op kantoor!

Het welzijn van de werknemers wordt steeds belangrijker. Nederlanders zitten het meest van alle Europeanen. 'Zitten is het nieuwe roken'. Hoe kan dat? Dat komt doordat langdurig zitten je lichaam in een slaapstilstand brengt.

Je spieren worden nauwelijiks gebruikt en dat betekent dat het vet en het suiker uit het bloed minder snel wordt opgenomen. Er bestaat dus een hoger risico op diabetes, hart- en vaatziekten. Dit komt met name doordat de beenspieren niet worden gebruikt. Dit is de grootste spiergroep in het menselijk lichaam en het is daarom van essentieel belang dat juist deze spieren in beweging blijven.

quote websiteSporten versus zittend werken 

Waarschijnlijk is iedereen wel bekend met het feit dat er minimaal een half uur lichaamsbeweging per dag wordt geadviseerd. Echter is dit veel te weinig indien men te veel zit.Hartexpert van de Universiteit in Toronto; David Alter legt uit; 'Het is zelfs zo slecht dat het de voordelen van genoeg sporten overschaduwt. Twee uur zitten is zelfs al net zo schadelijk voor de gezondheid als 20 minuten beweging goed doet.' Voor wie gemiddeld 8 tot 11 uur per dag zit is de kans op vroegtijd overlijden zelfs 15% en voor wie meer dan 11 uur zit, is deze kans zelfs 40%! Aldus zitdeskundige Hidde van der Ploeg.

We zitten op ons werk (kantoor) al gemiddeld 8 uur per dag , we rijden naar het werk en terug naar huis met de auto, thuis ploffen we op de bank met een bord op schoot en later misschien met een zak chips voor de tv om vervolgens lekker onder de wol te gaan. Nederlanders leven in een échte zitcultuur. 

sitting epidemic

Ergonomie draagt bij ...

BT Groep wil bedrijven inspireren op het gebied van dynamisch werken. Niet omdat dynamische werkplekken trendy staan in een kantooromgeving, maar omdat uw gezondheid voorop staat. Niks is zo belangrijk als fitte en vitale werknemers. Want indien we niet fit zijn, kunnen we ook minder goed onze werkzaamheden uitvoeren.

Ergonomie draagt bij aan een reducering van het ziekteverzuim, een hogere productiviteit, minder kans op ziekteverschijnselen en meer positiviteit. Hoe dat kan? Door beweging wordt het lichaam in een actieve stand gezet waardoor geluksstofjes in de hersenen worden aangemaakt en afvalstoffen het lichaam verlaten. Door een kantooromgeving ergonomisch in te richten stimuleer je werknemers ertoe om efficiënter te gaan werken. Creëer bijvoorbeeld staand overlegwerkplekken, hoekjes waar mensen in de rust een belangrijke zakelijke call kunnen uitvoeren, de juiste bureaustoel oftewel; ergonomische zithouding aan te nemen of stimuleer het bewegen door zit/stawerkplekken toe te passen.

BT Groep staat graag voor u klaar om te kijken wat er in uw ruimte mogelijk is maar ook om uw medewerkers te voorzien van een passend ergonomisch advies.Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en plan vrijblijvend uw afspraak met een van onze medewerkers en laat u inspireren door onderstaande sfeerbeelden slider.

  • oxideskwebsite
  • Workways 3x High chair
  • MAX sfeer overzicht
  • markant
  • MAX Cabinet range 4
  • workway klein
Bron: afbeeldingen Markant databank m.d.a. Han Stoker

logo-microsoft-certified-partnerlogo-fujitsulogo-ricohlogo-stapleslogo-hewlett-packardlogo-markant-officelogo-kyoceralogo-betalogo-markant-office